'Raiola gaat cashen bij miljoenendeal Kluivert en kan flinke zak geld verwachten'

'Raiola gaat cashen bij miljoenendeal Kluivert en kan flinke zak geld verwachten'

01-06-2018 22:19
90

Als Justin Kluivert de transfer maakt naar AS Roma, rinkelt de kassa behoorlijk in huize Raiola. Volgens berichten uit Italië heeft de beroemde zaakwaarnemer recht op twintig procent van de totale transfersom.

Dat schrijft Corriere dello Sport. Het heeft er vooralsnog alle schijn van dat Kluivert deze zomer de overstap maakt naar Roma, maar voor welk bedrag is onduidelijk. Ajax wil tussen de dertig en 35 miljoen euro voor de aanvaller hebben, maar dat wil Roma niet betalen. Technisch directeur Monchi hoopt een akkoord te kunnen bereiken over een transfersom van maximaal twintig miljoen euro. Detail: Kluivert heeft in Amsterdam nog een contract voor een jaar.

Wedden

Meer odds

Mocht Kluivert voor twintig miljoen euro vertrekken bij Ajax, dan krijgt Raiola twintig procent van dat bedrag. Dat zou dan in totaal uitkomen op vier miljoen euro. Bij een transfer van vijftien miljoen euro incasseert de vijftigjarige Haarlemmer drie miljoen euro.

Als Roma en Ajax een deal hebben, pakt Kluivert het eerste de beste vliegtuig naar Rome, schrijft Corriere dello Sport. Zover is het nog niet. Kluivert gaf deze week aan dat hij nog niet weet wat hem te wachten staat. Bij Ajax blijven is een optie, zei hij.