Frankrijk overklast Italië en tankt vertrouwen in aanloop naar WK

01-06-2018 22:58
36

Frankrijk heeft de oefenwedstrijd in eigen huis tegen Italië weten te winnen. Zonder al te veel moeite was de ploeg van bondscoach Didier Deschamps met 3-1 te sterk voor de Italianen.

De wedstrijd tegen Italië was voor Deschamps een kans om nieuwe dingen uit te proberen. Hij koos voor een aantal nieuwe spelers, maar liet ook sterspelers als Kylian Mbappé, Antoine Griezmann, Ousmane Dembélé en Paul Pogba opdraven. De wedstrijd tegen Italië was nooit echt een wedstrijd. Frankrijk was superieur aan La Squadra Azzurra en kwam al vroeg op voorsprong door Samuel Umtiti. De verdediger van FC Barcelona tikte van dichtbij raak nadat een inzet van Mbappé door Salvatore Sirigu werd gepakt.

Mario Balotelli was de gevaarlijkste man aan de zijde van Italië, maar de spits van OGC Nice kon de achterstand niet ongedaan maken. Kort nadat Balotelli dicht bij de 1-1 was, maakte Griezmann er vanaf de penaltystip 2-0 van. Italië deed via Leonardo Bonucci al snel iets terug. De routinier verschalkte Hugo Lloris van dichtbij nadat de doelman redding wist te brengen.

Frankrijk had de wedstrijd vroeg in de tweede helft kunnen beslissen. Na een vlijmscherpe counter schoot Dembélé in de 46e minuut op de lat. De miljoenenaankoop van Barcelona zou kort daarna alsnog trefzeker zijn. De aanvaller kreeg de bal op links en krulde deze perfect achter Salvatore Sirigu.

Beide ploegen kregen daarna nog kansen, maar aan de score veranderde niets meer. Frankrijk speelt zaterdag 9 juni nog een oefenwedstrijd tegen de Verenigde Staten, waarna de selectie op het vliegtuig naar Rusland stapt. Daar zijn Australië, Peru en Denemarken de tegenstanders in de groepsfase. Italië is afwezig.