'Liverpool, Arsenal en Spurs willen Bergwijn: prijskaartje van 20 miljoen'

'Liverpool, Arsenal en Spurs willen Bergwijn: prijskaartje van 20 miljoen'

02-06-2018 06:50
122

Steven Bergwijn staat deze zomer voor een belangrijke keuze: vertrekken of bij PSV blijven. Volgens De Telegraaf is er massale belangstelling voor de twintigjarige aanvaller.

Berwijn wordt nauwlettend gevolgd door de Engelse topclubs, Arsenal, Liverpool en Tottenham Hotspur, terwijl ook teams uit de Bundesliga, Serie A en Ligue 1 op het vinkentouw zitten. Hij speelde zich vier jaar geleden tijdens het EK onder 17 al in de kijker en de belangstelling is de laatste maanden alleen maar toegenomen.

Liverpool stuurde na de winterstop bijna elke week een afgevaardigde naar Nederland om Bergwijn aan het werk te zien. PSV, dat vorig jaar nog een bod van maximaal twaalf miljoen euro van Torino afwees, lijkt zo'n vijftien tot twintig miljoen te verlangen. Daarmee vertegenwoordigt Bergwijn na Hirving Lozano normaal gesproken de hoogste transferwaarde in de Eindhovense selectie.

Bergwijn maakte in 2011 de overstap van de jeugdopleiding van Ajax naar PSV. Hij heeft nog een contract tot medio 2021 in het Philips Stadion.