Voormalig Feyenoord-talent belandt bij amateurs: 'Geen ambitie om hoger te spelen'

Voormalig Feyenoord-talent belandt bij amateurs: 'Geen ambitie om hoger te spelen'

02-06-2018 12:42
11

Mats van Huijgevoort (rechts op de foto) gold als een veelbelovend Feyenoord-talent en speelde in 2009 samen met Luc Castaignos en Stefan de Vrij in de finale van het EK O17. De geboren Tilburger speelt anno 2018 echter bij de amateurs.

Van Huijgevoort belandde via Excelsior, Willem II en FC Den Bosch bij SV OSS'20, dat dit seizoen kampioen werd in de hoofdklasse, en dwong onlangs een transfer naar Tweede Divisie-club Kozakken Boys af. "Ik heb niet de ambitie om nog hoger te gaan spelen. Ik heb het nu goed", vertelt de verdediger aan het Brabants Dagblad.

"Een club als Kozakken Boys is wat ik nodig heb. De sfeer van een amateurvereniging, maar wel één waar alles op een professionele manier is geregeld. Beter dan bij enkele profclubs waar ik speelde."

De 25-jarige Brabander was zijn plezier in het profvoetbal kwijtgeraakt. "Ik heb altijd veel van mezelf geëist. Moest van mezelf presteren. Als een ander goede wedstrijd tegen me zei, dacht ik altijd: het kan beter. Ik denk dat dat veeleisende me in het profvoetbal dwars heeft gezeten. En ik heb wat betreft clubs een paar verkeerde keuzes gemaakt en geen geluk gehad met trainers."