'Paar clubs uit de Eredivisie' willen aanvaller: 'Niet op de bank zitten bij Ajax'

'Paar clubs uit de Eredivisie' willen aanvaller: 'Niet op de bank zitten bij Ajax'

02-06-2018 15:38
12

De kans is groot dat Andreias Calcan actief blijft in de Eredivisie. De Roemeense vleugelaanvaller staat in de belangstelling van diverse teams, laat hij zaterdag weten aan ProSport. Afgelopen week werd bekend dat Calcan vertrekt bij Willem II. 

Het aflopende contract van de buitenspeler wordt niet verlengd in Tilburg. "Er zijn een paar clubs uit de Eredivisie die belangstelling voor mij hebben. Een paar van die clubs zijn zelfs hoger geëindigd dan Willem II", aldus Calcan, die afgelopen seizoen door de Tricolores werd verhuurd aan FC Dordrecht. 

De pingelaar heeft een uitstekende relatie met George Ogăraru. De voormalig rechtsback van Ajax is tegenwoordig zaakwaarnemer; Ogăraru zorgde er in 2016 ook voor dat Calcan een paar weken bij Jong Ajax kon meetrainen. Of hij nu alsnog aan de slag gaat in Amsterdam? Dat lijkt geen logische stap. 

"We zullen zien wat het gaat worden, Ogararu weet meer. Ik wil wel graag in de Eredivisie spelen, maar ik zal niet naar Ajax gaan om daar op de bank te zitten. Ik wil naar een club die mij de kans geeft om elke week te voetballen."