Pover Engeland wint dankzij Cahill en Kane; invalbeurt voor Eredivisie-back

02-06-2018 20:08
9

Engeland heeft het eerste oefenduel ter voorbereiding op het WK in Rusland met 2-1 gewonnen van Nigeria. Gary Cahill en Harry Kane maakten op Wembley de doelpunten namens The Three Lions.

Engeland beleefde een uitstekende start voor eigen publiek. Al na zeven minuten was het raak. Uit een corner van Tottenham Hotspur-back Kieran Trippier kopte Cahill (Chelsea) hard raak. Voor de pauze werd het ook 2-0. Nigeria verspeelde de bal op het middenveld en Raheem Sterling bezorgde de bal op de rand van het strafschopgebied bij Kane. De goalgetter van Spurs schoot hard en laag raak.

Na de pauze wist Nigeria al snel de aansluitingstreffer te maken. Arsenal-aanvaller Alex Iwobi maakte in de 47e minuut de 2-1. Daar bleef het echter bij voor de Super Eagles, ondanks het feit dat Engeland met name in de tweede helft pover voor de dag kwam. Tyrone Ebuehi, die in de zomer de overstap maakt van ADO Den Haag naar Benfica, mocht na de pauze invallen op Wembley.

Voordat Engeland afreist naar Rusland, speelt de ploeg van bondscoach Gareth Southgate nog een wedstrijd tegen Costa Rica (7 juni). Elf dagen later staat het eerste WK-duel op het programma voor de Britten. Tunesië is dan de tegenstander.