Feyenoord wint heftige finale van PSV: Een dik, dik, dik, dik compliment

Feyenoord wint heftige finale van PSV: "Een dik, dik, dik, dik compliment"

02-06-2018 23:08
36

Ulrich van Gobbel is enorm trots op 'zijn' Feyenoord O19. De talenten uit Rotterdam-Zuid waren zaterdagmiddag met 2-1 te sterk voor landskampioen PSV O19 en veroverden zo de beker. De clash tussen Feyenoord en PSV werd ontsierd door twee rode kaarten en diverse opstootjes. Na afloop mocht dat de pret niet drukken. 

"We staan bekend als cupfighter. In deze wedstrijd kun je een prijs winnen en dat hebben we ook gedaan", aldus Van Gobbel, trainer van Feyenoord O19, voor de camera van Feyenoord TV. 

"Als je terugkijkt naar de competitie en vooral naar de Youth League, dan zie je hoe knap we terugkomen. Dat was nu ook weer, net als in meerdere wedstrijden, dat we altijd wel terugkomen. Dat betekent dat onze jongens fit zijn, mentaal weerbaar zijn en dat we het goed voor elkaar hebben met die jongens. Je ziet aan het eind van de wedstrijd ook dat we gewoon fitter zijn."

Voor de voormalig Oranje-international was de zege extra bijzonder. "Dit is mijn eerste prijs als trainer. Ik ben er blij mee. Ik vind wel dat als je zo'n seizoen hebt, dat die jongens het echt verdiend hebben. Als je ziet hoeveel wedstrijden ze hebben gespeeld in de Youth League, de competitie, een dubbel programma... Een dik, dik, dik, dik compliment voor ons elftal."

Lees ook: Feyenoord verslaat PSV in heftige bekerfinale; twee keer rood, massale knokpartij