Update: Zaakwaarnemer Fekir reageert: Transfer naar andere club ook mogelijk

Update: Zaakwaarnemer Fekir reageert: "Transfer naar andere club ook mogelijk"

03-06-2018 19:42
54

Het lijkt er dan toch écht van te gaan komen: Franse media schrijven dat Nabil Fekir en zijn zaakwaarnemer Jean-Pierre Bernès zondag het vliegtuig pakken naar Liverpool. De megatransfer van de sterspeler van Olympique Lyon moet daar afgerond worden. 

In het geruchtencircuit wordt de naam van Fekir (24) al enkele weken gelinkt aan Liverpool. The Reds willen een slordige 60 miljoen euro betalen voor de linkspoot, die afgelopen seizoen liefst 23 keer scoorde namens L'OL en zich met de club plaatste voor de Champions League.

Lyon en ploeggenoot Memphis Depay lijken zónder Fekir het miljardenbal in te gaan, want alles wijst erop dat de international komend seizoen op Anfield speelt. Romain Collet-Gaudin, journalist van Canal + en doorgaans goed ingevoerd, heeft vernomen dat er alleen nog enkele details moeten worden besproken. Als de spreekwoordelijke puntjes op de i zijn gezet, staat niets een medische keuring nog in de weg. 

Wanneer Liverpool Fekir daadwerkelijk vastlegt, dan is dat voor de ploeg van manager Jürgen Klopp al de derde grote versterking voor het nieuwe seizoen. De verliezend Champions League-finalist verzekerde zich ook al van de diensten van Naby Keita (RB Leipzig, 60 miljoen) en Fabinho (AS Monaco, 45 miljoen). 

Update 03/06 19.42: Van een transfer van Fekir naar Liverpool is (nog) geen sprake. Zijn zaakwaarnemer laat dat zondag weten in gesprek met Le Progrès. "Het klopt dat er belangstelling is van Liverpool, maar op dit moment is er nog niets rond. Een transfer naar een andere club is ook mogelijk. De zomerse transferwindow duurt lang. Nabil en ik gaan pas met een club om tafel wanneer er een akkoord ligt met Lyon", aldus Jean-Pierre Bernès