Update: Braziliaans international arriveert op trainingscomplex Manchester United

Update: Braziliaans international arriveert op trainingscomplex Manchester United

04-06-2018 11:10
47

De kans is groot dat Manchester United zich op korte termijn gaat versterken met Fred. Engelse en Braziliaanse media melden dat de middenvelder van Shakhtar Donetsk maandag een medische keuring ondergaat.

Fred is op dit moment al in Engeland, waar hij met Brazilië oefent tegen Kroatië in de aanloop naar het WK in Rusland. Na de interland op Anfield reist hij af naar Carrington, het trainingscomplex van Manchester United, voor een medische keuring. Als dat geen onverwachte problemen oplevert, zet hij volgens Manchester Evening News en UOL Esporte zijn handtekening onder vierjarig contract, met een optie voor een extra seizoen.

Met de transfer is naar verluidt 55 miljoen euro gemoeid. Fred wordt daarmee de eerste grote aankoop van Manchester United deze zomer. Verwacht wordt dat de Braziliaanse middenvelder, die ook in de belangstelling stond van stadgenoot Manchester City, dinsdag wordt gepresenteerd. United-manager José Mourinho mikt op meer grote namen, waaronder Sergej Milinkovic-Savic (SS Lazio), Marco Verratti (Paris Saint-Germain), Diogo Dalot (FC Porto), Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur) en Alex Sandro (Juventus).

Update 04/06 11.10: Tal van media melden maandagochtend dat Fred gearriveerd is op het trainingscomplex van United. De Braziliaanse middenvelder zal daar een medische keuring ondergaan. Verloopt alles volgens plan, dan kan Fred vervolgens zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract.