'Bij de eerste pass die niet over de grond was, werd Frank de Boer helemaal gek'

'Bij de eerste pass die niet over de grond was, werd Frank de Boer helemaal gek'

03-06-2018 21:28
36

Frank de Boer maakte er als trainer van Ajax een gewoonte van om een nieuwe speler met de grond gelijk te maken op zijn eerste training. Dat vertelt Viktor Fischer, die nog helder voor de geest staat hoe Lasse Schöne het moest ontgelden.

"Schöne kwam als nieuwe speler binnen bij Ajax en werkte zijn eerste training af. Ik weet het nog heel goed: met het eerste positiespel speelde hij een lange bal. Nou, toen ging Frank de Boer helemaal gek doen", vertelt Fischer aan FOX Sports. "Dat ging elke keer zo. Een pass die door een nieuwe speler niet over de grond werd gegeven, leverde altijd chaos op."

"'Lasse, Lasse!', schreeuwde De Boer. Lasse is natuurlijk geen voetballer die een hoge bal hoeft te geven. Het is ook nooit nodig om een hoge bal te geven in Nederland, want je moet altijd opbouwen, over de grond. Dat ziet er ongelooflijk uit als het lukt, maar soms is het ook frustrerend als nieuwkomer, omdat je altijd moet voetballen."

Fischer speelt inmiddels, na omzwervingen bij Middlesbrough en FSV Mainz, weer in eigen land, bij de Deense topclub FC Kopenhagen. Hij maakt net als Schöne deel uit van de WK-selectie van Denemarken.