Sky Sports: huurtransfer lonkt voor overbodige Klaassen

Sky Sports: huurtransfer lonkt voor overbodige Klaassen

03-06-2018 23:30
35

Besiktas is in de markt voor Davy Klaassen. De topclub uit Istanbul wil de overbodige middenvelder van Everton huren.

Dat werd door diverse Turkse media eerder deze week al bericht en wordt in Engeland nu ook gemeld door Sky Sports, dat doorgaans betrouwbaar is. Klaassen gaf onlangs aan dat hij, ondanks een dramatisch debuutseizoen, voor zijn kans wil gaan in de Premier League. Het is de vraag of de middenvelder van gedachten verandert als hij de toezegging krijgt dat hij ergens anders meer kan gaan spelen.

"Over het algemeen heb ik het wel naar mijn zin gehad bij Everton", zei Klaassen deze week in The Liverpool Echo. "Het is een geweldige club en de mensen rondom het team zijn erg vriendelijk. Het is een ambitieuze club en ik geniet hier voor de volle honderd procent. Ik voel me thuis bij Everton en ik wil hier meer minuten gaan maken."

Vraag is ook in hoeverre Klaassen volgend seizoen kans maakt op speelminuten bij Everton. Zaterdag werd door Sky Sports gemeld dat Everton Norwich City-speler James Maddison in wil lijven. Maddison speelt op dezelfde positie als Klaassen.

Nu lonkt dus een Vincent Janssen-scenario voor Klaassen. Janssen flopte, net als Klaassen, in zijn debuutseizoen in de Premier League (bij Tottenham Hotspur) en maakte de huurtransfer naar Fenerbahçe. Het is niet duidelijk wat Tottenham met de 23-jarige spits van plan is.

Lees ook: 'Hij speelde zes jaar voor Ajax zonder ook maar ergens serieus in beeld te zijn'