'Toen ik terugkwam bij Ajax, dacht ik: ik ben dezelfde speler. Dat was niet zo'

'Toen ik terugkwam bij Ajax, dacht ik: ik ben dezelfde speler. Dat was niet zo'

Gepubliceerd: zondag 3 juni 2018 om 23:47zo 03-06-2018 om 23:47

Viktor Fischer baalt dat hij na zijn lange blessure bij Ajax nooit meer de oude is geworden. De 23-jarige Deense vleugelspeler timmerde hard aan de weg in Amsterdam, maar raakte toen geblesseerd. Fischer lag er veertien maanden uit.

Na zijn blessure werd Fischer met zijn neus op de feiten gedrukt. "Toen ik terugkwam, dacht ik: ik ben dezelfde speler. Ik ben precies waar ik was toen ik geblesseerd raakte. Dat was natuurlijk niet het geval", vertelt Fischer bij De Denen van Perez van FOX Sports.

"Ik dacht: ik ga alles hetzelfde doen. Ik had even niet die snelheid, even niet dat balgevoel..Met Denemarken O21 ging ik naar het EK. Ik dacht: ik ben de grote man, kom maar met die bal. Toen die bal kwam, was die weer weg. Ik kon niet hetzelfde doen. Hier kon ik het wel (wijst naar hoofd, red.), maar het lukte gewoon niet."

Fischer vond het moeilijk om met de lastige situatie te dealen en zocht hulp. "Ik heb sowieso hulp gehad. Ik had professionele hulp nodig. Een mental coach..De ene zegt iets en de ander zegt wat anders. Je moet zorgen dat je echt zelf de tools krijgt en gebruikt om verder te komen. Bij mij was het een kwestie van zóveel tegenslagen. Ik heb tegenslagen gehad bij Ajax, ik werd niet verkocht aan een club waarvan ik vond dat dat mijn niveau was. Dan heb je een probleem."

Lees ook'Bij de eerste pass die niet over de grond was, werd Frank de Boer helemaal gek'

Poll

Vind jij dat Fischer geflopt is bij Ajax?

(1193 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws