De Mos is er klaar mee: 'Dat irriteert mateloos, ook de andere spelers van België'

De Mos is er klaar mee: 'Dat irriteert mateloos, ook de andere spelers van België'

Gepubliceerd: maandag 4 juni 2018 om 08:32ma 04-06-2018 om 08:32

Vincent Kompany moet niet geselecteerd worden voor het WK in Rusland. Dat stelt Aad de Mos, die keihard is voor de blessuregevoelige verdediger van België en Manchester City.

Roberto Martinez maakt maandag 10.00 uur zijn definitieve WK-selectie bekend. De grote vraag is of Kompany bij de 23-koppige selectie zit. Hij viel zaterdag in de oefeninterland tegen Portugal (0-0) uit met een spierblessure. Als het aan De Mos ligt, stapt Kompany niet in het vliegtuig naar Rusland.

"Hij kan geen drie wedstrijden aan. En het gaat niet meer over trainingen of veldbezettingen, wel over in welke staat hij iedere ochtend uit de lift komt gestapt", aldus De Mos in Het Nieuwsblad. "Dat irriteert mateloos, ook de andere spelers. Alleen durven ze dat niet zeggen. De Bruyne zei toch ook dat ze bij City al wedstrijden zonder hem hebben gewonnen? Ik word er moe van."

Geert de Vlieger, oud-doelman van Willem II en tegenwoordig analist, is het eens met De Mos. "Ik heb hem eerder dit seizoen van het veld zien stappen bij Manchester City. Zijn blessures vragen tijd en aandacht. Twee weken aan de kant kan bij hem ook zeven, acht weken betekenen. Ik denk dat het dan weinig zin heeft om hem mee te nemen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws