Gullit hekelt gezeur over Ajacied: 'Weet ik veel wat er allemaal wordt geroepen'

Gullit hekelt gezeur over Ajacied: 'Weet ik veel wat er allemaal wordt geroepen'

04-06-2018 09:13
30

Ruud Gullit ziet een gebrek aan leiderschap bij spelers in Nederland. Dat zegt de oud-international in gesprek in met Metro. "Deze generatie is zó anders", aldus Gullit.

"Al hun trainers vertellen wat zij moeten doen. Jij doet dit, en jij dat dat. Allemaal opdrachtjes. Ze kunnen niet zelf nadenken. Dus weten ze niet hoe ze bepaalde situaties in het veld moeten oplossen", gaat de voormalig assistent-bondscoach verder met zijn betoog in het dagblad

Ajax-spelmaker Hakim Ziyech is in de ogen van Gullit een uitzondering op de regel. Juist daarom is het zo pijnlijk dat hij niet voor Oranje speelt. "We moeten er vanaf dat trainers alles uitleggen aan spelers. We hebben juist behoefte aan voetballers die anders denken. In Nederland kunnen we alleen maar over Ziyech klagen. Terwijl hij juist de uitzondering is die het voetbal nodig heeft."

"Hij speelt niet in het belang van het team, en weet ik veel wat er allemaal over hem wordt geroepen. Hij doet dit niet, hij doet dat niet. Denk je dat Johan Cruijff alleen maar in het belang van het team speelde? Nee, hij speelde voor zichzelf. Maar hij had óók het vermogen om een elftal te sturen en te dragen."

Lees ook: 'Roma meldt zich bij Ajax voor toptransfer en gaat Ziyech multimiljonair maken'