Als club en als stad moeten we boven Heracles en PEC Zwolle kunnen komen

"Als club en als stad moeten we boven Heracles en PEC Zwolle kunnen komen"

04-06-2018 10:03
54

Met een begroting van circa elf miljoen euro wil Willem II in de komende jaren de concurrentie aangaan met clubs als Heracles Almelo en PEC Zwolle. Algemeen directeur Berry van Gool vertelt dat in gesprek met het Brabants Dagblad. 

Willem II maakte afgelopen seizoen een winst van ongeveer 600.000 euro. Door gericht te investeren moet de komende jaren de kloof naar clubs bóven de formatie uit Tilburg gedicht worden. "Een negende of tiende plek op de ranglijst van de Eredivisie als het om de organisatie gaat, is een reële doelstelling voor de komende jaren", aldus Van Gool.

"Als club en als stad moeten we boven Heracles en PEC Zwolle kunnen komen. Dan speel je als het mee zit play-offs om Europees voetbal en eindig je als het een keer tegen zit veertiende. Maar dan zijn er geen degradatierisico's meer."

Het vinden van een nieuwe hoofdsponsor heeft momenteel prioriteit voor de Tricolores. "Hoe eerder hoe beter. In het seizoen dat de laatste hoofdsponsor Tricorp zich aan Willem II verbond, begonnen we met shirts met een wit vlak aan de voorbereiding. Die mogelijkheid zit er ook nu weer in."