Zaak-Nouri 'te complex' voor arbitragecommissie KNVB: Maak me hier zorgen om

Zaak-Nouri 'te complex' voor arbitragecommissie KNVB: "Maak me hier zorgen om"

04-06-2018 13:19
39

De arbitragecommissie van de KNVB is wellicht niet in staat om te oordelen over wat er met Abdelhak Nouri is gebeurd. Dat stelt hoogleraar sport en recht Marjan Olfers in gesprek met de NOS. Zij vindt dat de zaak voor de rechter moet komen.

"Voor zo'n zaak heb je echt hardcore kennis nodig van het aansprakelijkheidsrecht en de vraag is of de commissieleden hiervoor de kennis en ervaring hebben", zegt Olfers tegen de NOS. De commissie is opgericht om geschillen rond het arbeidscontract snel op te kunnen lossen. "Voor het aansprakelijkheidsrecht ga je normaal gesproken gewoon naar de rechter."

Olfers vindt de procedure erg risicovol. De reden: tegen een uitspraak van de arbitragecommissie van de KNVB is geen beroep mogelijk en ook is een gang naar de rechter dan uitgesloten. "De vraag is of je dit in de sport moet willen. Het zou veel beter zijn om de zaken bij de rechter neer te leggen, waar de kennis en expertise is. Ik maak me hier wel zorgen om."

Daar komt bij dat de commissie bestaat uit vrijwillige juristen, die daarvoor in ruil gratis naar het Nederlands elftal mogen. Olfers: "De vraag is of je dit soort complexe zaken moet overlaten aan een groep arbeidsjuristen die weinig kennis in huis heeft van het aansprakelijkheidsrecht."

Lees ook: Familie Nouri stelt Ajax aansprakelijk en stapt naar arbitragecommissie KNVB