Familie Nouri wil fikse schadevergoeding: Dan praten we niet alleen over tonnen

Familie Nouri wil fikse schadevergoeding: "Dan praten we niet alleen over tonnen"

04-06-2018 13:54
114

De familie van Abdelhak Nouri eist een flinke schadevergoeding in de arbitragezaak die tegen Ajax is aangespannen. Dat meldt advocaat John de Beer, die de familie van Nouri vertegenwoordigt.

"Een schadevergoeding is terugkrijgen wat je door fouten van anderen verloren hebt", aldus advocaat Beer tegenover ANP. "Het gaat hier om substantiële schade. En dan praten we niet alleen over tonnen."

Het advocatenkantoor van Beer diende maandagochtend namens de familie Nouri een verzoek voor een arbitragezaak in bij de KNVB. "We waren net zo lief naar de burgerrechter gegaan, maar in het contract staat een duidelijke arbitrageclausule. Alle geschillen op grond van het arbeidscontract moeten aan de arbitragecommissie worden voorgelegd en het gaat hier om een zorgplicht van de werkgever", zo verklaart hij de stap.

De zaak zal binnen drie maanden door de KNVB in behandeling worden genomen. Een precieze datum is niet bekend. "De komende weken wordt gekeken naar een datum voor de zaak", aldus een woordvoerder van de KNVB. Ajax krijgt ondertussen tijd om met een verweerschrift te komen.

Lees ook: Ajax komt met statement: 'Geen reden om aansprakelijkheid aan te nemen'