Verbazing over Feyenoord: 'Kun je toch niet helft van volk laten liggen?'

Verbazing over Feyenoord: 'Kun je toch niet helft van volk laten liggen?'

04-06-2018 20:24
66

Michael van Praag vindt het jammer dat onder meer Feyenoord nog niet aan vrouwenvoetbal doet. De voorzitter van de KNVB is wel blij dat Ajax en PSV een vrouwenafdeling hebben.

"De clubs die nu in de Eredivisie spelen nemen vrouwenvoetbal serieus", zegt Van Praag tegen het NRC. "Maar waar blijven de andere? Vijftig procent van de bevolking is vrouw, we hebben gezien wat het Oranjesucces doet. Dat moet je serieus nemen."

Van Praag sprak drie jaar geleden met Eric Gudde, toen nog algemeen directeur van Feyenoord, over het vrouwenvoetbal. De KNVB-voorzitter vindt dat Feyenoord erbij hoort. "Niet alleen voor de uitstraling van de Eredivisie vrouwen, ook voor de uitstraling van Feyenoord zelf. Het is een volksclub, dan kun je toch niet de helft van het volk laten liggen?" Van Praag wijst naar Ajax, PSV, ADO Den Haag en FC Twente. "Zij zien wat voor waarde vrouwenvoetbal heeft voor de club."

Daphne Koster, manager vrouwenvoetbal van Ajax, zou het, net als Van Praag, leuk vinden als Feyenoord overstag gaat. "Natuurlijk heb je ook graag Ajax-Feyenoord. Maar uitbreiding van het aantal clubs hoeft voor mij niet zo."