'Premier League-transfer Pastore onzeker door exorbitante salariseis'

'Premier League-transfer Pastore onzeker door exorbitante salariseis'

04-06-2018 21:06
18

Javier Pastore is in gesprek met West Ham United, maar de transfer gaat er niet komen als de middenvelder van Paris Saint-Germain geen water bij de wijn doet. Pastore vraagt een salaris dat West Ham niet wil betalen.

Sky Sports weet dat Pastore een salariseis heeft van 190.000 pond per week. Dat is omgerekend zo'n 215.000 euro. De transfer kan nog steeds plaatsvinden, maar alleen als de Argentijn besluit om genoegen te nemen met minder. Het is de vraag of dat gaat gebeuren. Sky Sports meldt dat Pastore in Engeland 190.000 pond per week wil verdienen. Opvallend: bij PSG strijkt hij volgens The Guardian wekelijks 160.000 pond op. Hij wil er dus op vooruit gaan.

Manuel Pellegrini, die vanaf dit seizoen aan het roer staat bij West Ham, is al langere tijd gecharmeerd van Pastore. Toen Pellegrini nog manager was van Manchester City, wilde hij hem ook al halen. De Argentijn verliet Palermo in 2011 voor PSG voor een bedrag van ruim veertig miljoen euro. Het afgelopen seizoen kwam hij in Parijs nauwelijks aan spelen toe. Hij stond slechts zestien keer in de basis.