Marokko draait warm: Ziyech en El Ahmadi verslaan Slowakije wél

04-06-2018 21:56
38

Wat Nederland afgelopen donderdag niet lukte, heeft het Marokkaans elftal wel voor elkaar gekregen. De mannen van Hervé Renard versloegen Slowakije (2-1) en sloten daarmee de voorlaatste oefenwedstrijd voor het WK succesvol af. Op 9 juni wacht alleen nog het duel met Estland.

Renard experimenteerde flink en gebruikte zijn maximum aantal van zes wissels. In de middelste linie was er plek voor Ajax-speler Hakim Ziyech en Feyenoord-aanvoerder Karim El Ahmadi. Beide middenvelders werden diep in de tweede helft gewisseld en op dat moment stond de eindstand al op het scorebord. Slowakije, dat zich niet wist te kwalificeren voor het WK, nam aanvankelijk de leiding.

Na een doelpuntloze eerste helft opende Jan Gregus de score. Lang konden de Slowaken de voorsprong echter niet vasthouden, een kwartier later had Marokko de stand alweer omgebogen. Ayoub El Kaabi, in eigen land actief voor RSB, maakte de 1-1 en Galatasaray-middenvelder Younes Belhanda zorgde voor de 2-1 met een uithaal vanaf de rand van het strafschopgebied.