Vurige hoop op PSV-transfer: Hoe geweldig zou het zijn als mijn neef komt?

Vurige hoop op PSV-transfer: "Hoe geweldig zou het zijn als mijn neef komt?"

05-06-2018 10:00
27

Remus Dumfries zorgde maandagmiddag onbedoeld voor opschudding onder de PSV-aanhang. De oom van PSV-target Denzel Dumfries fietste maandag nietsvermoedend in zijn PSV-shirt langs het Philips Stadion toen hij onderwerp van gesprek werd op Twitter.

Guus Pennings, hoofd Marketing en Media van de Eindhovense club, maakte een foto van PSV-fan Remus en plaatste die op Twitter. De reacties stroomden binnen. "Ik ben een echte PSV'er, dus ik vind het wel leuk dat men erover spreekt", zegt Remus Dumfries tegen VoetbalPrimeur. "Guus Pennings wist blijkbaar niet wie ik was, terwijl ik al bijna vijftig jaar bij PSV kom. Als ik naar wedstrijden van PSV ga, heb ik altijd mijn shirt aan. En als ik naar de fitness ga ook."

PSV ziet in Heerenveen-back Denzel de ideale opvolger van Santiago Arias. Onderhandelingen over een transfer zijn al een tijd gaande, maar tot een akkoord kwamen de partijen nog niet. Op Twitter dacht men dat een fan – vrij voorbarig dus – de naam van transferdoelwit Dumfries op zijn shirt had laten zetten. Niets blijkt minder waar: Remus Dumfries heeft gewoon zijn eigen naam op het shirt staan. "Ik ben niet zo gek dat ik een speler op mijn shirt zet voordat hij PSV'er is, haha."

"Mensen die me kennen, weten dat ik altijd 'Dumfries' met nummer acht op m'n rug heb staan. Ik heb gewoon mijn eigen naam en nummer op m'n shirt staan. De naam 'Dumfries' heeft acht letters en in het stadion zit ik altijd op stoel acht, ik heb dat nummer dus niet zomaar gekozen. Ik zou nooit een shirt kopen voordat die speler daadwerkelijk naar PSV is verkast. Maar ik snap de lol wel hoor, haha."

Of zijn neef deze zomer bij PSV tekent, weet Remus Dumfries niet. Hij heeft wel regelmatig contact met de zoon van zijn broer. "We WhatsAppen af en toe en ik ben in april op zijn verjaardagsfeest geweest. Dan maken we een praatje." Zijn wens is duidelijk. "Ik zou het fantastisch vinden als Denzel naar PSV komt. Dat zou een droom zijn. Ik kom al zo lang bij PSV, hoe geweldig zou het dan zijn dat mijn neef in het eerste gaat spelen? Echt fantastisch, zeker weten."

"Als het zover is, word ik uitgenodigd om bij de contractondertekening te zijn. Dat heeft mijn broer (de vader van Denzel Dumfries, red.) mij beloofd. Áls hij de transfer maakt, ben ik er zeker bij als hij zijn eerste shirt krijgt", verheugt Remus zich. En wat als zijn neef daadwerkelijk naar PSV komt? "Waarschijnlijk neemt hij dan nummer vier over van Arias. Maar ik verander mijn nummer niet, haha. Ik hou lekker rugnummer acht."

Lees ook: Zaakwaarnemer: 'Duidelijk is wel dat hij heel graag de stap naar PSV wil maken'

( Emile van de Sande / VoetbalPrimeur )