De Boer en Perez schuiven De Jong naar voren bij Oranje: Ideale kandidaat

De Boer en Perez schuiven De Jong naar voren bij Oranje: "Ideale kandidaat"

05-06-2018 12:10
83

Wie wordt de spelbepaler van het Nederlands elftal? Na de oefenduels tegen Slowakije en Italië is duidelijk dat er nog flink wat werk aan de winkel is voor bondscoach Ronald Koeman. Analisten Kenneth Perez en Ronald de Boer kwamen in hun analyse op het ideale Nederlands elftal met een verrassende naam op de proppen: Frenkie de Jong.

Voor de camera van FOX Sports laken Perez en De Boer vooral het gebrek aan creativiteit bij Oranje. Daarop stellen ze dat de jonge Ajacied de ideale 'nummer 6' zou zijn voor dit Oranje. "Frenkie de Jong is iemand die het voetbal heel makkelijk van de ene naar de andere kant kan brengen", aldus Perez. Het zou hem dan ook niet verbazen als De Jong voor de volgende interland door Koeman wordt geselecteerd. "Ik zie in hem echt de ideale nummer 6 van dit Nederlands elftal."

Volgens de Deense analist is het wel van belang dat De Jong dan een goed begin van het nieuwe seizoen draait. De Boer sluit zich daarbij aan. "Hij is ook mijn favoriet. Als hij de eerste vier competitiewedstrijden goed speelt, zit hij erbij."