Radeloze en gepasseerde Dijks had slapeloze nachten: Ik dacht aan stoppen

Radeloze en gepasseerde Dijks had slapeloze nachten: "Ik dacht aan stoppen"

05-06-2018 21:45
40

Mitchell Dijks heeft dit jaar overwogen om te stoppen als profvoetballer. Dat onthult de kersverse back van Bologna na een zeer teleurstellend seizoen bij Ajax. 

"Marcel Keizer ging weg en Erik ten Hag kwam. En toen haalden ze die nieuwe linksback (Nicolas Tagliafico, red.) en heb ik niet meer gespeeld. Maar ik zeg je eerlijk: ik heb wel slapeloze nachten gehad", erkent Dijks in Bij Andy in de Auto. "In de voetballerij kan je niet meer teren op vorig seizoen. Daar doen ze wel echt moeilijk over. Toen dacht ik wel bij mezelf: wat zal ik doen?"

"Ik dacht aan stoppen. Ik dacht bij mezelf: al die shit die over mij wordt geschreven, waar doe ik het eigenlijk voor? Voetbal is mijn leven, maar als het zo gaat... Ik heb het al eerder meegemaakt. Vier jaar geleden speelde ik bij Ajax en toen ging het ook niet goed. Uiteindelijk ging ik naar Willem II. Maar in die periode zat ik ook te huilen op de bank met de gedachte: ik wil dit helemaal niet", aldus Dijks.

"Heel Nederland schrijft over je. Nu vind ik het niet erg, je krijgt een dikke huid. Maar toen dacht ik ook bij mezelf: Mitch, wat wil je nu eigenlijk? Stoppen of doorgaan? Maar voetbal is mijn leven, dus wil je nog even doorgaan. Nu bij Bologna kussen ze bijna mijn voeten, ik krijg zoveel vertrouwen." Deze transferperiode verruilt Dijks Ajax transfervrij voor het Italiaanse Bologna.