'Ik heb wel overwogen om te stoppen, maar toen kwam Willem II op mijn pad'

'Ik heb wel overwogen om te stoppen, maar toen kwam Willem II op mijn pad'

06-06-2018 12:10
16

Adrie Koster staat te trappelen om aan zijn nieuwe klus bij Willem II te beginnen. Na zijn gedwongen vertrek bij Saudi-Arabië, waar hij assistent was van bondscoach Bert van Marwijk, heeft hij kort overwogen om te stoppen, maar kwam hij al snel tot de conclusie dat hij op 63-jarige leeftijd nog niet klaar is.

"Rentenieren?", reageert Koster in gesprek met Voetbal International. "Nee, nee, nee. Zo zit ik niet in elkaar. Kijk, ik heb het vorig jaar na mijn vertrek uit Saudie- Arabië wel overwogen of het misschien wel mooi geweest was. Maar dan komt Willem II op je pad, dat vind ik zoiets leuks."

Koster tekende voor één seizoen in Tilburg. "Ik heb echt iets met deze club, als het een andere club geweest was, had ik het misschien wel niet gedaan. Plannen heeft sowieso niet zoveel zin. Toen ik voetbalde plande ik alles, ik zag mezelf wel op het WK spelen. Toen werd ik afgekeurd op mijn knie... Daarna ben ik met dat hele plannen maar opgehouden. Dingen lopen zoals ze lopen. En nu ben ik dus bij Willem II."

Koster werd overtuigd in de gesprekken met Willem II. "Wat me aansprak is dat de mensen bij Willem II duidelijk wisten wat ze wilden. Dat moet ook wel. (...) Bij Willem II bestond daar geen twijfel over, we zaten behoorlijk snel op één golflengte."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast