Oranje-internationals lachen om Weghorst: De jongens zagen het filmpje

Oranje-internationals lachen om Weghorst: "De jongens zagen het filmpje"

06-06-2018 13:58
33

Wout Weghorst is verbaasd door de reacties op zijn houding tijdens het volkslied voor de oefeninterland tegen Italië. De Oranje-international sloot zijn ogen en zong uit volle borst mee, wat werd opgevangen door de camera.

Het leverde een stortvloed aan reacties op. "Ik heb er maandagavond niets van meegekregen, ik sluit me steeds vaker van die dingen af", vertelt Weghorst aan TC/Tubantia. "In de bus naar het vliegveld werd ik er op geattendeerd, de jongens zagen het filmpje op FOX en moesten erom lachen. Ik doe op het laatst mijn ogen dicht en kijk daarna even omhoog, om te bedanken. Ik ben me er totaal niet van bewust en vind het ook onzinnig om het erover te hebben."

Het volkslied voor zijn eerste interland tegen Engeland blijft hem het meest bij. "Dat klinkt nu wel heel raar, maar het is zo. De Arena zat vol, eerst klonk het volkslied van Engeland, toen het Wilhelmus. Dat was zo mooi. Het is fijn om onderdeel uit te maken van de beste voetballers van Nederland. Het niveau is hoog en we zijn begonnen aan een proces met het EK in 2020 als doel. Je merkt dat we naar elkaar toe groeien als groep. We eisen veel van elkaar."