Wéér transferklapper Manchester United: Portugees van 20 miljoen tekent

Wéér transferklapper Manchester United: Portugees van 20 miljoen tekent

06-06-2018 15:04
40

De transfer van Diogo Dalot naar Manchester United is rond. De Premier League-grootmacht maakt de komst van de Portugese back van FC Porto woensdagmiddag bekend via de officiële kanalen. United betaalt naar verluidt zo'n 20 miljoen euro voor de jongeling. 

Vorige week werd bekend dat United een officieel bod had gedaan op Dalot. Omdat de negentienjarige rechtsback bij Porto een gelimiteerde transfersom in zijn contract had staan, stond daarna niets een overstap naar Engeland nog in de weg.

Woensdag heeft de vleugelverdediger een verbintenis voor vijf jaar gesigneerd op Old Trafford, meldt United via de officiële kanalen. De club heeft een optie op nóg een extra seizoen. Dalot is de tweede aanwinst van The Red Devils in een week tijd. Dinsdag werd bekend dat Braziliaans international Fred voor dik 50 miljoen wordt overgenomen van Shakhtar Donetsk. 

"De overstap maken naar Manchester United is voor mij een ongelooflijke kans. Ik ben Porto dankbaar voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. Dat ik nu aan de slag kan bij de grootste club ter wereld was een kans die ik onmogelijk kon weigeren", aldus Dalot.