'Zorgen in Amsterdam: ook 'plan B' van Ajax lijkt uit handen Overmars te glippen'

'Zorgen in Amsterdam: ook 'plan B' van Ajax lijkt uit handen Overmars te glippen'

06-06-2018 20:19
103

De transfer van Lisandro Magállan naar Ajax staat op losse schroeven. De Amsterdammers hadden een alternatief voor de 24-jarige Argentijn, maar die lijkt te verkassen naar de Primera Division.

De Telegraaf meldde op 12 mei jl. dat Fabian Balbuena 'plan B' is van Ajax. De 26-jarige verdediger van Corinthians lijkt echter op weg naar Celta de Vigo. Dat meldt Globo Esporte. Celta heeft zich onlangs in de strijd gemengd om de Braziliaanse verdediger. Globo Esporte sluit niet uit dat hij woensdagavond voor het laatst het shirt van Corinthians draagt in het duel met Santos.

De Spaanse club is in vergevorderde onderhandelingen met de zaakwaarnemer van Balbuena. De verdediger zelf lijkt wel oren te hebben naar een Spaanse transfer, omdat hij Celta als een perfecte opstap ziet naar een grotere club. Zijn doel is om ooit bij een topclub te spelen.

Celta hoeft niet diep in de buidel te tasten voor Balbuena. Globo Esporte meldt dat de Braziliaan slechts vier miljoen euro kost. Dat bedrag is opgenomen in het nieuwe contract van Balbuena, dat in april is ondertekend. Hij heeft nog een verbintenis tot 2021 in Brazilië.

Ajax wilde doorschakelen naar Balbuena als Magállan om wat voor reden dan ook niet komt, maar ook 'plan B' lijkt uit de handen van directeur spelersbeleid Marc Overmars te glippen. Magállan is al medisch gekeurd door Ajax, maar Boca Juniors wilde eerste een vervanger in huis halen voordat de verdediger toestemming krijgt om in Amsterdam te tekenen.

Argentijnse media meldden maandag dat Ajax een ultimatum heeft opgelegd aan Boca. De club wilde binnen 72 uur duidelijkheid hebben over de toekomst van Magállan. Daarna zouden de Amsterdammers de stekker uit de deal trekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s