Opvolger Genee 'in later stadium' bekendgemaakt; RTL blijft EL uitzenden

Opvolger Genee 'in later stadium' bekendgemaakt; RTL blijft EL uitzenden

06-06-2018 21:07
39

RTL7 blijft de wedstrijden van de Europa League uitzenden tot 2021. Dat gebeurt echter zonder presentator Wilfred Genee en zijn vaste sidekicks René van der Gijp en Johan Derksen, die naar Veronica verkassen.

Het Algemeen Dagblad meldt dat RTL7 de Europa League blijft uitzenden. De zender had de rechten de afgelopen negen jaar al in bezit en behoudt die rechten in ieder geval tot 2021. Wie de avonden gaat presenteren is nog niet duidelijk. RTL laat aan het AD weten dat de nieuwe presentator en analytici 'in een later stadium' bekend worden gemaakt.

Het komende jaar moeten Feyenoord, AZ en Vitesse zich via voorrondes zien te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europa League. PSV en Ajax strijden om een Champions League-ticket, maar hebben de Europa League wel als vangnet. PSV moet één horde nemen op weg naar het miljardenbal. Bij verlies stromen de Eindhovenaren in de groepsfase van de Europa League in.

Ajax begint in de tweede voorronde. Mochten de Amsterdammers zich plaatsen voor de derde voorronde en daar uitgeschakeld worden, dan moet de club zich via de play-offs van de Europa League zien te plaatsen voor het tweede Europese toernooi.

In de eerste tien speelrondes zendt RTL7 per avond de twee meest belangrijke wedstrijden uit, daarna is per avond nog één livewedstrijd te zien, schrijft het AD. Ook de samenvattingen zijn te zien.