Ajax en PSV 'grijpen mis': Mexicanen tikken 14 miljoen af en verdubbelen record

Ajax en PSV 'grijpen mis': Mexicanen tikken 14 miljoen af en verdubbelen record

07-06-2018 08:58
19

Ajax en PSV kunnen fluiten naar de komst van Rodolfo Pizarro. De 24-jarige middenvelder uit Mexico werd de afgelopen weken gelinkt aan beide Nederlandse topclubs, maar heeft gekozen voor een binnenlandse transfer.

Pizarro verruilt Chivas Guadelajara voor CF Monterrey, zo heeft hij zelf bekendgemaakt via Twitter. Volgens verschillende Mexicaanse media is er een bedrag van 14,5 miljoen euro met de transfer gemoeid. Hiermee zou Monterrey het eigen clubrecord verdubbeld hebben. De club betaalde een jaar geleden nog ruim zeven miljoen euro om Avilés Hurtado over te nemen van Club Tijuana.

Het is niet de eerste keer dat Monterrey een vermeend Ajax-target binnen heeft gehengeld. De 23-jarige Jesus Gallardo werd ook al in verband gebracht met een transfer naar Amsterdam, maar tekende onlangs bij de nummer drie van het afgelopen Clausura-seizoen. Erick Gutierrez van CF Pachuca werd, net als Pizarro, recentelijk aan zowel PSV als Ajax gelinkt, maar de afgelopen dagen is het stiller geworden rondom de 22-jarige middenvelder.