Emmen neemt na 33 jaar afscheid van clubwatcher: 'Geen idee wat ik heb gedaan'

Emmen neemt na 33 jaar afscheid van clubwatcher: 'Geen idee wat ik heb gedaan'

07-06-2018 09:17
20

Het langverwachte Eredivisie-debuut van FC Emmen is een bittere pil voor clubwatcher Dirk van der Kaap. De oud-journalist volgt Emmen al sinds 1985, eerst namens de Drentse Courant, later als vrijwilliger, maar heeft te horen gekregen dat hij niet meer nodig is aan de Oude Meerdijk.

Van der Kaap kreeg het nieuws onlangs te horen van directeur Ben Haverkort. "Ik kreeg te horen dat met de gang naar de Eredivisie alles gaat veranderen bij de club en dat er een professionaliseringsslag wordt gemaakt", laat de clubwatcher weten aan het Dagblad van het Noorden.

De inmiddels gepensioneerde journalist voelt zich miskend. "Volgens mij hebben ze geen flauw benul wat ik allemaal heb gedaan", vertelt Van der Kaap, die alleen een onkostenvergoeding kreeg voor zijn werkzaamheden. "Ik maakte de presentatiegids, schreef een pagina voor het weekblad, voor het programmaboekje, bezocht de wedstrijden van het eerste uit en thuis, volgde de jeugdopleiding. Heel intensief. Er zat een veertigurige werkweek in."

Van der Kaap mocht nog wel betrokken blijven bij de jeugdopleiding, maar bedankte voor de eer. "Ik heb twee seizoenkaarten voor het leven, maar ze zien me er voorlopig niet weer. Dan moet er wel heel wat gebeuren. Hoe halen ze dit in hun hoofd? Emmen staat niet bekend als een warme club. Dat blijkt wel weer."