'Barça kent Bayern-prijs van 70 miljoen; 50 miljoen bij Digne-deal'

'Barça kent Bayern-prijs van 70 miljoen; 50 miljoen bij Digne-deal'

07-06-2018 12:17
28

Bayern München is bereid om Thiago Alcantara naar FC Barcelona te laten gaan, maar alleen voor het bedrag van zeventig miljoen euro. Dat bedrag kan vijftig miljoen worden als een speler van Barcelona wordt opgenomen in de deal.

Dat schrijft de Spaanse krant Sport donderdag. Barcelona liet zich geen twee keer vertellen dat Thiago weg mag bij Bayern. De club ziet in hem een ideale vervanger van Andrés Iniesta, die naar het Japanse Vissel Kobe is vertrokken. Het enige probleem is de prijs, schrijft Sport. Alcantara mag weg van Bayern, maar niet voor een appel en een ei. De vraagprijs: zeventig miljoen euro. Der Rekordmeister gaat er echter vanuit dat het dat bedrag niet gaat krijgen.

Wedden

Meer odds

Bayern is bereid om de prijs te laten zakken, maar alleen als een Barça-speler de omgekeerde weg bewandelt. Het gaat om Lucas Digne. De Franse verdediger is bij Barcelona niet zeker van speelminuten en kwam het afgelopen seizoen slechts twaalf keer in actie voor de Catalanen. Bayern is op zoek naar een back-up voor David Alaba en hoopt dat Digne naar München komt.

Ondanks dat Digne weinig speelt bij Barcelona, vertegenwoordigt hij in de huidige transfermarkt nog steeds een flinke transferwaarde. Barcelona hoopt tussen de vijftien en twintig miljoen voor hem te kunnen krijgen, meldt Sport. Om die reden zou Bayern de vraagprijs voor Thiago kunnen laten zakken naar vijftig miljoen als Digne in de deal wordt opgenomen.