Jong Ajax en Jong PSV mogen geen spelers ouder dan 23 meer opstellen

Jong Ajax en Jong PSV mogen geen spelers ouder dan 23 meer opstellen

07-06-2018 12:45
94

De beloftenteams van Ajax, PSV, AZ en FC Utrecht mogen volgend seizoen geen spelers meer opstellen die ouder zijn dan 23 jaar. Dat is woensdagmiddag besloten tijdens de ECV-vergadering, waarin door de clubs werd gesproken over de toekomst van het Nederlandse voetbal.

Er was al lange tijd kritiek op het beleid, dat toestond dat beloftenteams ervaren spelers op mochten stellen. Vorig seizoen speelden onder meer Kostas Lamprou en Amin Younes voor Jong Ajax. Lamprou was basisspeler en Younes speelde omdat hij bij Ajax 1 niet meer nodig was. Verder deed Nick Viergever wedstrijdritme op bij Jong Ajax. Dat mag volgend seizoen dus niet meer.

De gesprekken over andere zaken verlopen uiterst stroef. ECV-directeur Jacco Swart: "Ik heb wel een beeld van hoe iedere individuele Eredivisie-club er instaat, maar dat ga ik hier niet delen, want we zitten midden in dat proces", zegt hij tegen FOX Sports.

"Iedereen heeft eigen uitgangspunten en principes. Die moeten we bij elkaar zien te brengen. De uitdaging is om ervoor te zorgen dat clubs in het belang van het Nederlandse voetbal ook over hun eigen belang stappen. Dat is heel lastig en uitdagend."