Mixed feelings bij Boer (37): Eloy Room komt bij PSV nooit meer aan spelen toe

Mixed feelings bij Boer (37):" Eloy Room komt bij PSV nooit meer aan spelen toe"

07-06-2018 13:45
28

Beloftenteams in de Jupiler League mogen vanaf volgend seizoen alleen nog spelers van onder de 23 jaar opstellen. PEC Zwolle-doelman Diederik Boer is het daarmee eens, maar voegt toe: "Misschien is het beter om het helemaal af te schaffen."

Boer begrijpt dat het fijn is als spelers in het beloftenelftal kunnen spelen. "Maar ik kan ook begrijpen dat clubs die meedoen om het kampioenschap er niet op zitten te wachten dat ze op maandag zes, zeven spelers van het eerste tegenkomen", vertelt Boer aan het Algemeen Dagblad.

Boer denkt dat het beter is als beloftenteams een eigen competitie hebben. De ervaren doelman denkt dat vooral ervaren tweede keepers de dupe zijn van de nieuwe beslissing. "Voor veel jongens is het een nadeel. Eloy Room komt bij PSV nooit meer aan spelen toe. Hij moet het straks doen met ingelaste oefenwedstrijden."

Boer weet niet of het de keuze van een speler om naar Ajax of PSV te gaan beïnvloedt. "Als je de kans krijgt om naar Ajax of PSV te gaan, ga je toch. Voor mij had het honderd procent niets uitgemaakt. Het was ook niet de bedoeling dat ik bij Ajax structureel in het tweede zou keepen. Dat deed ik vaak alleen voor een bekerwedstrijd om ritme op te doen. Voor keepers was het wel een goede oplossing."