Update: Borussia Dortmund heeft WK-ganger binnen en betaalt twintig miljoen euro

Update: Borussia Dortmund heeft WK-ganger binnen en betaalt twintig miljoen euro

07-06-2018 17:24
21

Het lijkt erop dat Thomas Delaney de transfer van Werder Bremen naar Borussia Dortmund gaat maken. De middenvelder wordt donderdag verwacht voor een medische keuring in Dortmund.

Dat meldt Kicker. Borussia en Werder onderhandelden al een tijdje over Delaney en een akkoord is nu in zicht. De 26-jarige middenvelder verlaat het Deense trainingskamp om zich medisch te laten keuren. Delaney is zich met Denemarken aan het voorbereiden op het komende WK in Rusland. Het transferbedrag ligt rond de twintig miljoen euro, schrijft Kicker. Het is mogelijk dat de transfer donderdag nog wordt aangekondigd door de clubs.

Delaney heeft 26 interlands achter zijn naam staan en maakte 45 keer zijn opwachting voor Werder. In totaal maakte hij zeven goals voor de Duitse club. Delaney werd door Werder in 2016 opgehaald bij FC Kopenhagen. Voor de Deense club speelde hij acht seizoenen. 

Update 07/06: Borussia Dortmund heeft de komst van Delaney bevestigd via de officiële kanalen. Delaney komt over van Werder Bremen. Over de precieze transfersom doet Dortmund geen mededeling, maar eerder wisten Duitse media al te melden dat met de overgang zo'n twintig miljoen euro gemoeid is.  

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie