NEC verkoopt smaakmaker Groeneveld: Vanuit binnen- en buitenland interesse

NEC verkoopt smaakmaker Groeneveld: "Vanuit binnen- en buitenland interesse"

07-06-2018 19:02
66

NEC raakt smaakmaker Arnaut Groeneveld deze zomer kwijt. Het toptalent van de Nijmeegse club maakt de overstap naar Club Brugge, waar hij een contract tot 2022 tekent. Dat meldt zowel NEC als Club Brugge donderdag. 

Afgelopen seizoen was Groeneveld dé man in vorm bij de topclub van de Jupiler League. In Nijmegen werd al rekening gehouden met een vertrek van de 21-jarige linksbuiten, nadat de club er opnieuw niet in slaagde om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. Uiteindelijk is de keuze gevallen op Club Brugge. NEC heeft een transfersom ontvangen en heeft bovendien een doorverkooppercentage bedongen. 

"De afgelopen periode was er vanuit binnen- en buitenland interesse voor Arnaut, die zich het afgelopen jaar geweldig heeft ontwikkeld bij N.E.C.", reageert technisch directeur van NEC Remco Oversier. "Voor Arnaut is dit een mooie vervolgstap in zijn carrière en we zijn uiteraard hartstikke trots op het feit dat hij vanuit ons de stap maakt naar een absolute topclub in België."

In 2016 kwam Groeneveld over van Jong PSV. Vanaf dat moment maakte de linksbuiten een stormachtige ontwikkeling door. "Dit is een groot compliment voor onze staf, die Arnaut zijn kwaliteiten verder hebben ontwikkeld, maar ook zeker voor onze scouting, die hem in 2016 naar de club hebben gehaald. Met de transfer van Arnaut naar Club Brugge hebben we naast een flinke transfersom ook een goede bonusconstructie en doorverkoop bedongen, waardoor dit ook op de lange termijn een uitstekende deal is voor de club."