'Salah zei tegen me: hé, jij bent die jongen waar Wijnaldum het over had'

'Salah zei tegen me: hé, jij bent die jongen waar Wijnaldum het over had'

08-06-2018 07:43
37

Yesser Roshdy, in Nederland beter bekend als de rapper Yes-R, probeert de sfeer te beschrijven nadat Mohamed Salah geblesseerd uitviel tegen Real Madrid in de Champions League-finale. De rapper met Marokkaans-Egyptische roots zegt in De Telegraaf dat de Egyptische fans Sergio Ramos nog niet zijn vergeten.

Ramos was degene die Salah naar de grond trok en hem daardoor blesseerde. Heel Egypte hield de adem in. Uiteindelijk moest de sterspeler gewisseld worden. "Sergio Ramos kan nog steeds beter Egypte even mijden als vakantieland", lacht Yes-R. "Zeg maar de spits met hits."

De rapper, die door de NOS is gestrikt als WK-analist, zat door de blessure van Salah dagenlang in onzekerheid. De vraag was of hij het WK wel zou halen. "Je leest weleens dat een land voetbalgek is. Dan is Egypte voetbalmaf, compleet gestoord. Voor de Champions League-finale hingen er in het hele land grote schermen, zodat iedereen het duel op straat kon zien. Vrouwen wisten niet eens wat Liverpool is, maar hun Salah speelde. Zijn gunfactor is honderd."

Yes-R is trots dat hij Salah heeft ontmoet. De rapper kwam via zijn zaakwaarnemer in contact met Georginio Wijnaldum. De Oranje-middenvelder en Salah hebben een skybox naast elkaar. "Door hem in het Egyptisch aan te spreken, trok ik zijn aandacht. Hij zei: Hé, jij bent die jongen waar Gini het over heeft gehad. Daarna hebben we staan chillen en praten en heeft hij zelfs nog even met mijn vader gebeld. Hij is echt een supernormale jongen die zo mijn buurjongen had kunnen zijn."