Kassa rinkelt bij FC Groningen: 'Mooie is, dan krijgen we nog eens zo'n bedrag'

Kassa rinkelt bij FC Groningen: 'Mooie is, dan krijgen we nog eens zo'n bedrag'

08-06-2018 07:56
33

FC Groningen kan rekenen op een aantal bonussen van de transfer van Alexander Sorloth. De spits flopte in Groningen en werd met verlies doorverkocht aan FC Midtjylland, maar daar kwam hij tot wasdom. Het leverde Sorloth een miljoenentransfer op naar Crystal Palace. Detail: Groningen sprak een doorverkooppercentage af, waardoor de kassa nu rinkelt.

Nijland sprak met Midtjylland een doorverkooppercentage van tien procent af. Sorloth verkaste voor 7,8 miljoen euro naar de Premier League. "Het zijn voor Groninger begrippen enorme bonussen die met dergelijke transfers gemoeid zijn", zegt algemeen directeur Hans Nijland in het Dagblad van het Noorden.

"In het geval van Alexander Sørloth ging het bij handhaving van Crystal Palace om 2,3 miljoen euro, waar wij dan weer tien procent van ontvangen. Voor Engelse clubs zijn dergelijke bedragen peanuts. Daar doen ze helemaal niet ingewikkeld over."

"Zelfs voor bescheiden Premier League-clubs als Crystal Palace staan er vele tientallen miljoenen aan tv-gelden tegenover. Daar kunnen wij in de Eredivisie alleen maar van dromen. En het mooie is, als Crystal Palace zich volgend seizoen opnieuw handhaaft, krijgen we nog eens zo'n bedrag."