'Bij Ajax loopt er niemand die beter is dan hij. Nee, ook Ziyech niet'

'Bij Ajax loopt er niemand die beter is dan hij. Nee, ook Ziyech niet'

08-06-2018 08:33
82

Volgens technisch directeur Marc van Hintum van Vitesse loopt er bij Ajax geen middenvelder rond die beter is dan Mason Mount. De huurling van Chelsea gooit hoge ogen in Arnhem.

"Wij hebben mogen genieten van een geweldig talent", zegt Van Hintum in de Gelderlander. "Bij Ajax lopen op het middenveld geen betere spelers, hoor. Nee, ook Ziyech niet. Mason heeft alles. De actie, het loopvermogen, tactisch vernuft, techniek, diepgang en dynamiek."

Dat is niet het enige, zegt Van Hintum. "Hij kan druk zetten en heeft scorend vermogen. Hij kan zelfs koppen. Hij heeft de juiste mentaliteit én hij is intelligent. Alle voorwaarden voor een topcarrière, en dan gaat het echt over de wereldtop, zijn aanwezig."

Van Hintum zegt dat ook Mount mindere periodes heeft gehad bij Vitesse. Hij sloot het seizoen goed af met een stageperiode bij het Engelse nationale elftal. "Dat was wel waanzinnig, hoor. Mason heeft zich dit seizoen bij Vitesse echt in de kijker gespeeld. Ja, dat is ook een compliment aan Vitesse én de Eredivisie."