Update: Nieuw gezicht in WK-selectie van Argentinië na persoonlijk drama Lanzini

Update: Nieuw gezicht in WK-selectie van Argentinië na persoonlijk drama Lanzini

09-06-2018 15:02
21

Een drama in de WK-selectie van Argentinië. Manuel Lanzini, die aanspraak maakte op een basisplaats onder bondscoach Jorge Sampaoli, heeft een zware knieblessure opgelopen.

Lanzini scheurde vrijdag op de training de voorste kruisband van zijn rechterknie af. De verwachting is dat hij zes tot negen maanden buitenspel staat. Dat is voor zowel Argentinië als zijn club West Ham United een forse streep door de rekening. Sampaoli zette Lanzini in de aanloop naar het WK vaak in de basiself.

Het is nog niet bekend wie Lanzini vervangt in de Argentijnse selectie. In het geval van blessures mogen teams hun selectie nog aanpassen. Argentinië beleeft sowieso een moeizame voorbereiding op het WK. Het land, dat geldt als outsider voor de wereldtitel, stuit in de groepsfase van het WK op IJsland (16 juni), Kroatië (21 juni) en Nigeria (26 juni).

Update 09/06 15.02: Enzo Pérez is in de WK-selectie van Argentinië de vervanger van Lanzini. Dat meldt de Argentijnse voetbalbond zaterdagmiddag via de officiële kanalen. De 32-jarige Pérez speelt bij River Plate. Eerder stond de middenvelder onder contract bij onder meer Valencia en Benfica. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s