'Chaos bij Achilles '29: nieuw bestuur wil alweer stoppen vanwege bedreigingen'

'Chaos bij Achilles '29: nieuw bestuur wil alweer stoppen vanwege bedreigingen'

08-06-2018 20:52
11

Het blijft kwakkelen geblazen voor Achilles '29. De voormalige profclub uit Groesbeek degradeerde afgelopen seizoen voor de tweede keer op rij en lijkt nu afscheid te moeten nemen van het pas net aangestelde bestuur.

Achilles stond jarenlang onder leiding van zakenman Harrie Derks. Nadat deze van het toneel verdween, nam zijn zus Elrie Bakker-Derks het stokje over. Bakker-Derks werd echter niet herkozen als voorzitter en moest plaatsmaken voor een nieuw bestuur onder leiding van Jan Koolen. Verschillende bronnen melden echter tegenover De Gelderlander dat het nieuwe bestuur alweer wil stoppen, omdat ze tegengewerkt en bedreigd zouden zijn.

De nieuwe bestuursleden zouden niet fatsoenlijk kunnen werken, omdat Bakker-Derks diverse dossiers niet heeft overgedragen. De afgetreden voorzitter is zich echter van geen kwaad bewust. "Er ligt een USB-stick voor ze klaar. Maar er heeft zich niemand van het nieuwe bestuur bij mij gemeld voor de overdracht van dossiers en stukken", laat ze weten aan het plaatselijke medium. Over mogelijke bedreigingen weet Bakker-Derks niets. "Ik kan me zoiets niet voorstellen."

Het nieuwe bestuur van Achilles wil niet reageren tegenover De Gelderlander.