Achteraf ben ik misschien wel te vroeg bij Ajax vertrokken

"Achteraf ben ik misschien wel te vroeg bij Ajax vertrokken"

09-06-2018 09:22
46

Mbark Boussoufa vindt dat hij te vroeg is vertrokken bij Ajax. Op jonge leeftijd liet de Marokkaanse middenvelder annex aanvaller Amsterdam achter zich voor een avontuur bij Chelsea.

Inmiddels speelt Boussoufa (33) voor Al-Jazira. "Achteraf ben ik misschien wel te vroeg bij Ajax vertrokken, maar dat kwam omdat ik in die tijd (zeventien, red.) in onmin leefde met Danny Blind", vertelt Boussoufa in De Telegraaf.

"Hij was hoofd opleidingen en zag me als een moeilijke jongen. Ik weet eigenlijk nog steeds niet waarom, al heb ik wel een keer iets teruggezegd. Dat had ik misschien niet moeten doen, want Danny was iemand die heel veel had gewonnen met Ajax en vond dat niet zo leuk. Het punt was dat ik in de A2 zou blijven en dat wilde ik niet. Het was belangrijk om me door te ontwikkelen."

Boussoufa had graag meer willen bereiken bij Ajax. "Toen ik jong was, vond ik het erg dat ik als Amsterdamse jongen nooit in Ajax 1 heb gespeeld. Daar had ik een heel vervelend gevoel over, want als jeugdspeler is dat je droom. Ik heb samen met Wesley Sneijder, Hedwiges Maduro, Nigel de Jong en Urby Emanuelson gevoetbald. Als ik die jongens tegenkom, halen we mooie herinneringen op."