Hoge verwachtingen van talentvol Ajax-duo: 'Technisch beter dan je zou verwachten'

Hoge verwachtingen van talentvol Ajax-duo: 'Technisch beter dan je zou verwachten'

Gepubliceerd: zaterdag 9 juni 2018 om 10:54za 09-06-2018 om 10:54

Ajax heeft gouden zaken gedaan, denkt Henk Spaan. De Amsterdammers schotelden Brian Brobbey (foto) en Ryan Gravenberch onlangs hun eerste profcontracten voor en Spaan heeft hoge verwachtingen van het tweetal.

Spaan zag Brobbey onlangs met Ajax O17 tegen de leeftijdsgenoten van PSV spelen en was aangenaam verrast door de fysiek sterke spits. 'Brobbey is een teamspeler die van doorkoppen een specialisme heeft gemaakt. Technisch is hij beter dan je op grond van zijn fysieke kracht zou verwachten', schrijft Spaan in zijn vaste Parool-rubriek Spaan geeft punten. De columnist dacht aanvankelijk nog dat de fysieke voorsprong van Brobbey 'in de loop der jaren zou worden ingelopen in de tragere groeispurt van sommige concurrenten', maar heeft die mening bijgesteld.

Ook het spel van Gravenberch in de bewuste bekerwedstrijd kon Spaan bekoren. 'De met nummer 10 spelende belofte is lang, dun en hard. Hij schroomde niet hier en daar een speler van PSV te raken, vooral als hij net een bal kwijt was', aldus de voormalig tv-presentator, die ook aan PSV-zijde een pareltje spotte. 'Mohammed Ihattaren, zeg maar Mo: een geboren linkspoot met mooie aannames en dito passes en passeerbewegingen.'

Lees ook: Nieuws uit Amsterdam: topscorer van Ajax-jeugd ondertekent eerste contract

Lees ook: Opgelucht Ajax strikt toptalent van Raiola: "Dit voelt écht fantastisch"

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws