'Koeman vertelde me dat ik vaker moest spelen. Daarom ben ik weer eens opgeroepen'

'Koeman vertelde me dat ik vaker moest spelen. Daarom ben ik weer eens opgeroepen'

09-06-2018 11:30
35

Terence Kongolo is blij dat hij zichzelf heeft verbonden aan Huddersfield Town. De linksbenige verdediger werd het afgelopen half jaar al uitgeleend aan The Terriers, die hem inmiddels voor een clubrecord definitief hebben overgenomen van AS Monaco.

"Het zat altijd al in mijn hoofd om hier terug te keren. De Premier League is een van de sterkste competities ter wereld en ik heb veel geleerd van de manager (David Wagner, red.)", laat Kongolo weten aan de officiële kanalen van Huddersfield Town. De viervoudig Oranje-international denkt dat hij in Engeland meer kansen heeft op speelminuten dan bij Monaco. "Ronald Koeman heeft me al verteld dat het belangrijk is om vaak te spelen. Dat heb ik vorig seizoen gedaan in Huddersfield en daarom ben ik onlangs voor het eerst sinds 2015 weer eens opgeroepen voor Oranje."

Huddersfield Town maakte vrijdagavond de deal met AS Monaco wereldkundig: Kongolo heeft een contract tot medio 2022 getekend. De nummer zestien van het vorige Premier League-jaargang deed geen mededelingen over de transfersom, maar laat wel weten dat Kongolo de duurste aankoop in de clubgeschiedenis is.