'NEC kan miljoenen bijschrijven door megatransfers van drie oud-spelers'

'NEC kan miljoenen bijschrijven door megatransfers van drie oud-spelers'

09-06-2018 13:11
62

De penningmeester van NEC lijkt deze zomer aan het werk te kunnen. Drie oud-spelers van de Nijmegenaren worden nadrukkelijk gelinkt aan een miljoenendeal en zouden hun oude club een extra zakcentje op kunnen leveren.

Alireza Jahanbakhsh kroonde zich namens AZ tot Eredivisie-topscorer en kan zichzelf bovendien in de kijker spelen tijdens het WK in Rusland. Volgens Omroep Gelderland heeft NEC een doorverkooppercentage bedongen toen het de Iraniër in 2015 aan AZ verkocht en heeft het recht op een opleidingsvergoeding, omdat Jahanbakhsh destijds nog geen 23 was. Wanneer de rechtsbuiten voor vijftien miljoen euro getransfereerd wordt, gaat er een miljoen euro naar NEC.

Ook Anthony Limbombe lijkt deze zomer te gaan verhuizen. De Belgische vleugelaanvaller heeft zich bij Club Brugge verder ontwikkeld en zou gevolgd worden door Olympique Lyon en Huddersfield Town. De Jupiler Pro League-kampioen lijkt 12 tot 15 miljoen te kunnen incasseren voor Limbombe: NEC kan rekenen op circa een half miljoen euro. De Belgen hebben overigens al een vervanger voor Limbombe gehaald: Arnaut Groenveld komt over van de Nijmegenaren.

Jasper Cillessen tenslotte heeft acht jaar lang in De Goffert rondgelopen en wordt in verband gebracht met Liverpool en Napoli. FC Barcelona is alleen bereid om zijn reservekeeper te laten gaan wanneer een club wil voldoen aan de afkoopsom van zestig miljoen euro. In dat geval kan NEC twee miljoen euro bijschrijven.