Ziyech maakt 9e goal namens winnend Marokko, Van Marwijk door oog van de naald

09-06-2018 19:52
40

Marokko heeft z'n laatste oefeninterland voor aanvang van het WK 2018 gewonnen. Estland werd zaterdag met 3-1 verslagen. Ajax-spelmaker Hakim Ziyech deed één helft mee in Tallinn en tekende vanaf de strafschopstip voor zijn negende treffer in zestien interlands.

Estland - Marokko 1-3
De Leeuwen van de Atlas, die komende vrijdag hun eerste WK-wedstrijd spelen tegen Iran, begonnen uitstekend aan het duel met Estland. Na een héérlijk passje (buitenkantje links) van Ziyech tekende Younes Belhanda na een vlotte combinatie voor de openingstreffer. Ziyech zelf maakte er in de 38e minuut vanaf de penaltystip 0-2 van.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Marokko, maar na de pauze zakte de ploeg van Hervé Renard ver weg. Estland kreeg diverse grote kansen. Tegen de verhouding in maakte spits Yousef En-Nesyri in de 73e minuut echter de 0-3. Via Ats Purje deed het thuisland daarna nog iets terug.

Bij Marokko stonden naast Ziyech ook Karim El Ahmadi en Nordin Amrabat in de basis. Sofyan Amrabat viel na 63 minuten in voor zijn oudere broer.

Hongarije - Australië 1-2
Het Australië van bondscoach Bert van Marwijk zwijnde tegen thuisblijver Hongarije. In de absolute slotfase leek de oefeninterland in 1-1 te eindigen, nadat Trent Sainsbury en goalie Brad Jones liepen te prutsen en de bal in eigen doel belandde. Vrijwel direct na de gelijkmaker passeerden echter ook de Hongaren hun eigen doelman: 1-2.

Voor Australië begint het WK-avontuur over exact een week. Op zaterdag is Frankrijk de eerste opponent in Rusland.