'Arsenal betaalt 18 miljoen voor tweede aanwinst en wil PSG-talent (17)'

'Arsenal betaalt 18 miljoen voor tweede aanwinst en wil PSG-talent (17)'

10-06-2018 09:30
35

Arsenal lijkt zijn tweede zomerse aanwinst zo goed als binnen te hebben. De Griek Sokratis Papastathopoulos moet na Stephan Lichtsteiner de tweede nieuwe verdediger voor The Gunners worden.

Volgens onder meer The Telegraph heeft Arsenal al een akkoord met Borussia Dortmund bereikt over de transfer van de dertigjarige Griek. Om het tot medio 2019 doorlopende contract van Papastathopoulos af te kopen, moeten de Londenaren naar verluidt ruim achttien miljoen euro op tafel leggen. De deal wordt naar verwachting pas na 1 juli wereldkundig gemaakt. Papastathopoulos, onlangs nog gelinkt aan Manchester United, kan bij Arsenal samenspelen met landgenoot Konstantinos Mavropanos, die in januari al werd vastgelegd.

The Gunners zijn echter nog niet klaar op de transfermarkt. Aangezien de toekomst van Aaron Ramsey en Jack Wilshere onzeker is, geniet binnenhalen van een middenvelder de hoogste prioriteit voor de Londenaren. Het zeventienjarige Paris Saint-Germain-talent Yacine Adli wordt genoemd door The Telegraph. Adli mocht afgelopen seizoen van de huidige Arsenal-trainer Unai Emery zijn debuut in de hoofdmacht van PSG maken.