Özil onthult knallende kleedkamerruzie met Mourinho: 'Als een mes in mijn hart'

Özil onthult knallende kleedkamerruzie met Mourinho: 'Als een mes in mijn hart'

10-06-2018 09:52
42

Mesut Özil heeft tijdens zijn Real Madrid-periode knallende ruzie gehad met trainer Jose Mourinho, onthult hij in zijn autobiografie Gunning for Greatness. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Deportivo La Coruña op 30 september 2012 werd de Duitse spelmaker tijdens de rust gewisseld, waarna het tot een stevige woordenwisseling tussen beiden kwam.

Mourinho vond dat Özil 'niet mannelijk genoeg' speelde en las hem voor een volle kleedkamer de les. "Weet je hoe het eruit ziet als jij een tackle inzet? Oh, ik wil niet vies worden! Oh, ik wil niet dat het pijn doet!", liet de Portugees met veel gevoel voor spot weten. Özil reageerde als door een adder gebeten en gooide zijn shirt richting Mourinho. "Waarom ga je zelf niet spelen als je het zo goed weet allemaal?", beet de linkspoot zijn trainer toe.

De woedende Özil besloot vervolgens te gaan douchen. "Weet je wat, Mesut? Ga maar lekker huilen, als je dat zo graag wil. We hebben jou niet nodig. Je zult nooit zo goed worden als Zidane", reageerde Mourinho ten overstaan van de volle kleedkamer. Die woorden kwamen hard aan bij Özil. 'Mourinho wist precies wat hij zei. Hij wist dat Zidane de enige speler is tegen wie ik ooit op heb gekeken. Het voelde alsof hij een mes in mijn hart had gestoken', schrijft hij.

De twee kemphanen hebben hun ruzie inmiddels bijgelegd. Mourinho heeft zelfs het voorwoord in de autobiografie van Özil verzorgd.