Van de Looi gaf duw aan verslaggever: 'Het verbaast me dat-ie nu bondscoach wordt'

Van de Looi gaf duw aan verslaggever: 'Het verbaast me dat-ie nu bondscoach wordt'

10-06-2018 14:35
32

Hoort een trainer die verslaggevers een duw geeft wel bondscoach van Jong Oranje te worden? Dat vraagt Max van der Put, namens het Brabants Dagblad clubwatcher bij Willem II, zich hardop af. Hij raakte afgelopen seizoen in conflict met Erwin van de Looi. 

Het liep na afloop van een competitieduel van de Tricolores behoorlijk uit de hand tussen Van de Looi en Van der Put, vertelt laatstgenoemde aan Voetbal International. "Als ik een stuk schreef over de hechte defensie, dat het knap was dat ze weinig goals tegen kregen en er in een alinea bij zette dat het aanvallend veel minder ging, werd hij boos."

"Vooropgesteld, ik zal zelf ook fouten hebben gemaakt, maar dan geeft het nog steeds geen pas mij na een wedstrijd zomaar geniepig een duw te geven. Dat deed Van de Looi. Ik viel bijna tegen de speler aan met wie ik stond te praten en hij liep gelijk door naar de tv-camera's."

Enkele maanden voor het einde van de competitie vertrok Van de Looi bij Willem II. Per 1 juli is de voormalig verdediger bondscoach van Jong Oranje. "Ik heb Van de Looi nooit meer gesproken, er is nooit iets uitgepraat of excuses aangeboden. Hoeft ook niet, hij had ook kunnen zeggen dat-ie het anders kon doen dan wat-ie heeft gedaan", zegt Van der Put. "Daarom verbaast het me wel dat hij bondscoach wordt van Jong Oranje. Ik weet niet of zulk gedrag bij de functie past."