Onrust in Duitsland richting WK: Meteen wisselen en niet meer laten spelen

Onrust in Duitsland richting WK: "Meteen wisselen en niet meer laten spelen"

Gepubliceerd: zondag 10 juni 2018 om 16:14zo 10-06-2018 om 16:14

Het is onrustig in het Duitse kamp in de aanloop naar het WK in Rusland. De reden: Ilkay Gündogan en Mesut Özil gingen enkele weken geleden op de foto met de Turkse president Recep Tayyip Erdogan. Dat wordt niet gewaardeerd in Duitsland.

Sinds Erdogan aan de macht is in Ankara, is er regelmatig sprake van politieke spanningen tussen Turkije en Duitsland. Gündogan en Özil worden daarom gezien als 'overlopers' en werden getrakteerd op fluitconcerten in de laatste oefeninterlands van Duitsland.

Mario Basler heeft genoeg gezien. De oud-international zou hard optreden. "Als Gündogan en Özil in de eerste WK-wedstrijd worden uitgefloten, móét Joachim Löw reageren. De enige oplossing: meteen wisselen en niet meer laten spelen", betoogt Basler bij Sport1. "Anders raken de fluitconcerten het hele team en kan de wereldtitel in gevaar komen."

Basler is vooral kritisch op Özil. "Hij is overschat. Iemand die heel veel interlands heeft gespeeld, is nog geen goede voetballer. Hij is voor mij een meeloper. Natuurlijk heeft Özil buitengewone kwaliteiten, maar in grote wedstrijden laat hij het niet zien."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws