'Man United gaat overstag en betaalt Spurs absolute hoofdprijs voor Alderweireld'

'Man United gaat overstag en betaalt Spurs absolute hoofdprijs voor Alderweireld'

10-06-2018 19:35
64

In de onderhandelingen tussen Tottenham Hotspur en Manchester United over Toby Alderweireld lijkt er sprake van een doorbraak. Diverse bronnen melden zondag dat United bereid is om dik 70 miljoen euro te betalen voor de 29-jarige Belg. Met dat bedrag gaat Spurs waarschijnlijk akkoord. 

José Mourinho wil de defensie van The Red Devils deze zomer perse versterken met een ervaren kracht. Alderweireld staat bovenaan de verlanglijst van de manager, die deze maand ook al deals sloot met Shakhtar Donetsk en FC Porto over middenvelder Fred (60 miljoen) en rechtsback Diogo Dalot (20 miljoen). 

Aanvankelijk leek het erop dat de nummers twee en drie van het afgelopen Premier League-seizoen het niet eens gingen worden over Alderweireld. Tottenham wil namelijk de absolute hoofdprijs voor de voormalig Ajacied. Nu lijkt het er volgens onder meer ESPN tóch op dat United water bij de wijn doet en akkoord gaat met de eisen van Spurs. 

Het contract van Alderweireld in Londen loopt nog twee jaar door. Onderhandelingen over een nieuwe verbintenis liepen eerder dit jaar op de klippen. Tottenham weigerde te voldoen aan de hoge salariseisen van de international van België.